Penalitati Hidroelectrica

Hidroelectrica, după cum știe toată lumea, a luat o cota de piață importanta din fostul ENEL – promiteau ca fac si dreg …

Prima problema in relația cu Hidroelectrica, nu cred ca a fost om care nu a pățit-o, a fost neemiterea de facturi la timp ( la unele persoane se pare ca a durat chair si 12luni ).

A doua problema cu Hidroelectrica, nu au integrare cu cele mai mari bănci din România pt a activa plata automată a facturilor, am testat cu BT, ING si AlPHA BANK.

A treia problema cu Hidroelectrica – in cazul unei plăti efectuate, daca nu scrii exact datele de pe factura cum vor ei, vor ignora plata fără returnarea banilor in contul din care au venit si vor aplica penalități ( cazul meu) – adică rămâi si fără bani si cu penalități.

Pe scurt, după 5-10 plăti corecte, la un moment dat am facut o plata de vreo 750lei (erau câteva luni adunate) iar la detalii am scris „sold restant” in loc de ce vor dânșii. Totuși, daca citim termeni si condiții https://cdn.hidroelectrica.ro/cdn/furnizare/termeni_si_conditii_de_afaceri_cu_clientii.pdf mie mi se pare o plata corect efectuată.

In fine, corect sau nu efectuată, daca nu o iau in seama am pretenția sa îmi trimită banii înapoi – nu s-a întâmplat …si am început sa dau mail-uri la ei din sept 2023 pana in ian 2024 când am adăugat ANPC si ANRE in cc si lucrurile s-au „dezghețat” puțin – au luat in calcul plățile ( pana la data respectivă penalitățile au curs fără probleme ); pana nu am adăugat ANPC si ANRE efectiv îmi răspundeau doar cu o fisa de cont deși eu le trimisesem din internet banking toate plățile făcute către Hidroelectrica si care nu apăreau la ei.

La solicitarea ca pentru perioada de când a fost făcută plata si pana la contabilizarea ei in fisa de client sa mi se restituie penalitățile ca fiind nejustificate, Hidroelectrica o „scaldă” într-un mod absolut jenant cu răspunsuri prin omisiune.

Daca va aflați într-o situație asemănătoare va rog sa îmi dați mail pe mihai_22_23[at]yahoo.com, întrucât as dori sa deschid o acțiune in instanță si nu strica deloc sa fim cât mai mulți.

Lasă un comentariu