ING Bank: O Nouă Strategie de “Business” – Pariem pe Comisioane!

Într-un relativ recent gest de „creativitate financiară”, ING Bank a decis că cea mai bună metodă de a-și rotunji veniturile este să taxeze depunerile făcute catre site-urile de pariuri și gaming online. Da, dragi jucători, pregătiți-vă să dați un mic (sau nu atât de mic) tribut băncii, pentru privilegiul de a paria banii vostrii. Într-o lume unde băncile par să fi epuizat ideile inovatoare de a atrage clienți, ING pare să adopte strategia „dacă nu-i poți convinge, comisionează-i!”

Imaginează-ți scena în sala de board a ING: după ore întregi de brainstorming pe teme cum ar fi „Cum să inovăm în serviciul clienți?” sau „Ce strategii noi de marketing să implementăm?”, un tânăr executiv își face curaj și spune: „Șefu’, știu cum facem bani mulți!” Toți se opresc din scris și, cu respirația tăiată, așteaptă revelația. „Comisioane la depunerile de pe site-urile de pariuri!” și astfel, în acel moment, aud zeci de palme lovind mesele în semn de aprobare. „Genial, de ce nu ne-am gândit mai devreme?”

Așa s-a născut noua strategie de „optimizare a veniturilor” la ING. Pe lângă a fi o bancă la care poți deschide un cont fără să te ridici de pe canapea, acum poți și să plătești suplimentar pentru a-ți risca banii online. Este ca și cum ai plăti un bilet de intrare pentru a pierde la loterie. Evident, cineva trebuie să suporte costul decorurilor extravagante din cazinourile online și, de ce nu, acel cineva să fii tu?

În apărarea lor, probabil că ING vrea doar să se asigure că te simți ca într-un adevărat cazino: nu doar că pierzi bani pariat, dar îți ia banca și o parte înainte să începi să joci. Este un fel de „pre-warm-up” pentru experiența autentică de gambling.

Pe de altă parte, să nu fim prea duri. Poate că ING se gândește la binele nostru. Știu ei că viața de gamer e plină de ispite și, poate, doar poate, acest comision suplimentar ne va descuraja să cheltuim prea mult online. Sau, poate, este doar o strategie bine pusă la punct de a-și crește veniturile, în timp ce noi, clienții, ne lăsăm jumătate din salariu pe „spin-uri” și pariuri pe echipe care nu câștigă niciodată.

În concluzie, dragi clienți ING, data viitoare când veți simți impulsul de a paria pe culoarea următoarei cărți sau pe echipa favorită, amintiți-vă că ING este acolo, gata să vă susțină… financiar, desigur, prin prelevarea acelui mic comision care face viața mai interesantă. Așa că, înainte să dai click pe „Depunere”, poate vrei să revizuiești acea veche zicală: „Banca câștigă întotdeauna.”

ps: si uite asa creste Revolut in Romania ….

Lasă un comentariu